Homefinders

Despre Homefinders.ro

HomeFinders.ro este primul serviciu romanesc de tipul home buying.

Suntem specializati in cumpararea de apartamente de 2, 3 si 4 camere in Bucuresti si, prin intermediul unui sistem inovator si eficient, ne ajutam clientii sa-si aleaga oferta optima, prin prisma raportului calitate - pret.

La cerere, ne reprezentam clientii si pentru achizitia altor tipuri de proprietati speciale: apartamente in vila, case, vile, apartament tip duplex sau penthouse.

HomeFinders.ro nu este o agentie imobiliara, nu practica servicii de intermediere. Nu vinde clientilor o anumita proprietate, ci ii ajuta sa aleaga cea mai buna oferta care indeplineste cerintele acestora.

HomeFinders.ro stocheaza toate proprietatile din piata rezidentiala bucuresteana ( 93-95% din oferte sunt preluate direct de la particulari si diferenta reprezinta proprietati disponibile in exclusivitate de la agentii imobiliare). Pune la dispozitie date despre tranzactiile recente din toata piata bucuresteana. Analizeaza punctele forte, dar si minusurile unei proprietari.

HomeFinders.ro inglobeaza o echipa de specialisti sustinuti tehnologic de un sistem informatic integrat.

Principala noutate adusa de HomeFinders.ro in piata rezidentiala este informatia transparanta si relevanta pentru cumparator - incepand cu preturile reale de tranzactionare, perioada de timp in care se vinde o proprietate si sfarsind cu marja de negociere in functie de zona, pret si criterii legate de cerere si oferta.

Scopul HomeFinders.ro este de a informa corect si transparent clientii, astfel incat decizia de cumparare sa fie luata in cunostinta de cauza, rezultatul fiind reducerea timpului necesar documentarii si prospectarii pietei pe cont propriu sau chiar prin intermediul agentiilor imobiliare traditionale.

Toate ofertele sunt vizionate, evaluate si documentate de consultantii HomeFinders.ro. Astfel, eliminam din start drumurile si vizitele inutile ale clientilor nostri.

Lucram doar in interesul cumparatorului, prenegociem preturile pentru a testa asteptarile realiste ale proprietarului, conducem negocierile si asistam intregul proces de achizitie.

Ne puteti angaja sa va gasim locuinta dorita, cu un tarif fix, prestabilit, din care 30% se achita in avans.

Modelul de business de tipul home buying services a luat amploare in SUA, incepand cu anul 2006, o data si cu declinul pietei imobiliare – clientii incepand sa fie mult mai atenti atat la servicii, cat si la tarifele percepute pentru acestea. Modelele similare de business s-au dezvoltat paralele si in Europa, pastrand principala particularitate, aceeea de a reprezenta interesele cumparatorului.

Sistemul implementat de HomeFinders.ro permite aplicarea unor tarife mai mici la un nivel calitativ inalt, asigurand eficienta superioara oricarei agentii imobiliare traditionale.

HomeFinders.ro reprezinta contractual exclusiv cumparatorii, analizeaza, cerceteaza si negociaza in interesele acestora, aplicand un tarif fix, prestabilit.

Tariful mediu perceput de HomeFinders.ro cumparatorilor reprezinta 30- 40% din tariful mediu perceput de o agentie imobiliara clasica. Comisionul mediu al unei agentii imobiliare este de 4% (2% este platit de cumparator si 2% platit de vanzator). Eliminand comisionul perceput proprietarului, 2% reprezinta reducerea minima de pret pe care clientii HomeFinders.ro o obtin fata de pretul oricarei agentii .

In anul 2011 am derulat, intr-o echipa restransa, un proiect pilot in care am testat procedurile, am evaluat costurile si am analizat cerintele exacte ale cumparatorilor. Astfel, am reusit sa dezvoltam si sa implementam sistemul HomeFinders.ro. In aproximativ 8 luni, am asistat cumpararea de proprietati in valoare de peste 3,5 milioane de euro in Bucuresti.

Printre tranzactiile noastre:

  • Apartament 2 camere, decomandat, Nerva Traian - Panait Cerna – pret achizitie 66.000 euro,
  • Apartament 4 camere bloc Stella (adiacent Decebal) - 130 mp (suprafata utila + utila terasa), inclusiv garaj - 160.000 euro
  • Apartament 4 camere Aviatiei - 100.000 euro,
  • Apartament 3 camere,bloc 4 etaje dupa 1960, Parc IOR - 54.000 euro si alte proprietati speciale.

Cel mai mare discount obtinut fata de pretul mediu de tranzactionare din piata a fost de aproximativ 20%, iar un discount mediu pentru tranzactiile tip Prima Casa a fost de 6-7 procente.

Aparitii in presa